ורדים ארוזים - הוראות שתילה
בחירת מקום ותנאים לשתילת ורדים
- מיקום: יש לשתול את הוורדים בקרקע מנוקזת ומאווררת בעומק של 50 ס"מ לפחות ולחפור בורות בקוטר של 40x40x40 ס"מ. אין למקם את הוורדים תחת נוף עצים או צל תמידי אחר. יש להימנע ממיקום בקרבת השקיית ממטרות, זאת למניעת מחלות עלים שונות.
- זיבול: על מנת למנוע צריבת השורשים יש לזבל רק בזבל אשר עבר את תהליך התסיסה וללא ריח, מומלץ קומפוסט מפרדה או תערובת שתילה לצמחי בית. יש לערבב עם האדמה שמוציאים מהבור ביחס של 1/4 קומפוסט + 3/4 אדמה. אין להשתמש בזבל פרות או עופות טריים אשר יכולים לגרום נזק לצמח!
- ניקיון: יש לנקות את אזור השתילה מלכלוך ועשביה. ניתן להשתמש בריסוסים מונעי נביטה כמו רונסטאר.
אין להשתמש בראונד אפ! - מומלץ לבצע את הכנת הבורות והוספת הקומפוסט מספר חודשים לפני השתילה.
הכנת השתיל ונטיעה – ורדים ארוזים בשקית
- עד השתילה יש לשמור את השתילים לחים במקום קריר ומוצל כדי למנוע את התייבשות השורשים.
- יש לסמן את נקודות שתילה לפי מרחקי השתילה של הקבוצה אליה שייכים השתילים: כלאי תה מרחקי שתילה לפחות 1.0מ', פלוריבונדות 0.8 מ', ננסיים 0.4מ', מטפסים 1.5מ'.
- יש לחתוך את השקית עם סכין כך שבסיום כיסוי הבור ניתן יהיה למשוך אותה מחוץ לבור.
- יש לכסות את השתיל והשקית עד לגובה ההרכבה (מקום יציאת הזרועות) ולמשוך את השקית בעדינות ולהוציאה מהבור.
- יש לסיים את מילוי הבור ולהדקו כך שבסיום, גובה ההרכבה יהיה 2 ס"מ מעל פני הקרקע.
- יוצרים גומה בצורת צלחת בקוטר 60ס"מ ומשקים בזרם חלש, עד הצפה. לאחר ההשקייה האדמה מתהדקת לכן, במידת הצורך, יש להוסיף אדמה כך שההרכבה תשאר בגובה פני הקרקע.
טיפול לאחר שתילה
- תהליך קליטת השתיל נמשך כ45 יום. בשבועיים הראשונים, עד פריצת העיניים, יש להשקות לרוויה פעם ביום עד יומיים, לפי מזג האויר. מומלץ בשעות הבוקר.
לאחר פריצת העיניים ניתן לצמצם את ההשקיה לכל יומיים שלושה, בהתאם למזג האוויר. - יש להימנע מזעזוע פיזי של השתיל ולהגן על הלבלוב הראשוני ממזיקים.
- כאשר הגבעולים המלבלבים מגיעים לאורך של 20 ס"מ או כאשר הפקע בגודל גרגיר אורז, יש למחוץ עם שתי אצבעות את הפקע או את אמיר הגבעול בחלקו העליון.
פעולה זו מעכבת את הפריחה ומחזקת את זרועות השתיל. - לאחר מכן יש לקטום הפריחה הראשונה בשליש העליון של הגבעול. פעולה זו מביאה להסתעפות זרועות, איזון השתיל וליצירת בסיס לצימוח גבעולים לפרחים בעתיד.
השקיה
- לאחר תהליך הקליטה יש להשקות פעמיים שלוש בשבוע, בהתאם למזג האוויר.
- כמות המים תלויה בקרקע בה גדל הצמח, ככל שהקרקע קלה יותר, יש צורך ביותר מים. הכמות הממוצעת להשקייה היא 5 ליטר ליום.
- בעזרת קילשון, יש לבדוק שבעומק האדמה-ליד בית השורשים, האדמה רטובה!!! אחת הבעיות השכיחות בהשקייה היא כאשר רואים לחות בקרום העליון של הקרקע חושבים שהצמח קיבל מספיק מים, בעוד שהחלק העמוק בו מצויים השורשים – נשאר יבש.
באדיבות משתלות קרן צור
קישורים חשובים
תפריט
שעות פתיחה
- יום א' 08:30-16:00
- ימים ב'-ה' 08:30-18:00
- יום ו' וערבי חג 8:30-16:00
- יום שבת סגור
צרו קשר או עקבו אחרינו
Search